Konzultáció
KONZULTÁCIÓS, COACHING SZOLGÁLTATÁSAINK
Teamek, szervezetek, intézmények, egyének problémáiban döntéselőkészítés, a döntési folyamatok és a konfliktusok konszenzuális megoldásának szakszerű támogatása.

A magyarul tanácsadásnak nevezett tevékenység valójában inkább tanácskozást jelent: egy segítő szakemberrel - annak érdekében, hogy egy nehéz élethelyzetet, egy konkrét problémát a kliens vagy a kliensek egy csoportja aktívan, saját erőből oldjon meg.

A cél a rászoruló kompetenciájának fokozása: a konzultációban tehát a kliens nem ötleteket, kivitelezési tanácsokat kap, hanem segítséget abban, hogy képes legyen a helyzetet kezelni. A probléma körülhatárolásával, a reális és irreális, ill. a tudatos és tudattalan motívumok feltárásával, én-erősítő technikák alkalmazásával a tanácsadó és a kliens közösen keresi a megoldási lehetőségeket.

Néhány terület, ill. problémacsoport, ahol a konzultációs technikák alkalmazhatók:
  • vezetők, vezetői teamek, rendszeresen együtt dolgozó csoportok számára egyéni és csoportos konzultáció, stábkarbantartás, személyzeti csoportok vezetése
  • változások, krízisek menedzselése, speciális feladatokra felkészítés
  • munkanélküliség, egzisztenciális problémák, kudarckezelés, nehéz helyzetek megoldása egyéni konzultációval
  • válás, örökbefogadás, rendkívüli események kapcsán családi konzultáció
  • speciális foglalkozású emberek számára (pl. ügyfélszolgálati alkalmazottak, kisebbségi kérdésekkel, menekültekkel, krízishelyzetek megoldásával foglalkozó munkatársak) egyéni és csoportos konzultáció,
www.sajathonlap.hu
www.sajathonlap.hu www.interword.hu