Munkatársaink

Dr. Barcy Magdolna professzor emerita
Klinikus szakpszichológus, pszichoterapeuta: kiképző családterapeuta és csoportanalitikus, kiképző mediációs tréner, elméleti és gyakorlati szociálpszichológus, az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociális Tanulmányok Intézetének volt igazgatója.

Szociálpszichológiai kutatásaiban a társadalmi előítéletekkel, rasszizmussal, esélyegyenlőséggel, kisebbségi kérdésekkel, a társadalmi nyilvánosság kérdéseivel, valamint a család témakörével foglalkozik. Számos kutatást és elemzést irányított a kommunikációs hatékonyság, a tömegkommunikáció, valamint a pszichoterápiás és egyéb csoportok működésmódjainak jellemzőiről. Jelenleg a konfliktusok társadalmi és kommunikációs elemzése témájában dolgozik.

Segítő szakembereket, pszichológusokat, vezetőket, pedagógusokat, kisebbségi képviselőket, kommunikátorokat, jogászokat képez és oktat, analitikus és tréningcsoportokat vezet, mediátorként és konzultánsként családi, kisebbségi kérdésekkel és intézményekkel foglalkozik. Több elméleti szakmunka szerzője, hazai és nemzetközi kutatások vezetője. A MEDIARE-Kisebbségi Mediációs (Bar Kochba) Intézet egyik vezetője, a Csoportanalitikus Kiképző Társaság, a M. Csoportpszichoterápiás Egyesület, az Országos Mediációs Egyesület alapító, a M. Családterápiás Egyesület rendes tagja. A mediáció módszerének egyik első hazai elterjesztője.

Szamos Erzsébet
Kereskedelmi üzemgazda, gazdasági szaktanár, kiképzett tréner, kiképző mediációs tréner, szervezet- és vezetésfejlesztési szenior tanácsadó. A Mágnes Oktatási és Fejlesztési Iroda ügyvezetője, a MEDIARE-Kisebbségi Mediációs (Bar Kochba) Intézet alapító tagja és másik vezetője.

Tapasztalatait elsősorban vezetők készségcsoportos fejlesztésében, majd az ezt követő szakmai tanácsadás folyamán, továbbá mediációs gyakorlata során szerezte. Több, ezzel kapcsolatos tanulmány társszerzője. Sokat dolgozott együtt pedagógusokkal, különféle segítő foglalkozású szakemberekkel, kisebbségi önkormányzatok tagjaival, roma képviselőkkel. Tréner-képző csoportokat is vezet.

Az Országos Mediációs Egyesület alapító tagja.
Mediare Műhely
Szorosabb-lazább formában több különféle szakterületet képviselő külső szakemberrel, köztük volt tanítványainkkal dolgozunk együtt képzésekben, pályázatokban.

www.animula.hu | Mediare necesse est!

www.sajathonlap.hu
www.sajathonlap.hu www.interword.hu